perjantai 13. huhtikuuta 2012

Rennompi kana viikonlopun viettoon


Aina ei jaksa nähdä suurta vaivaa viikonloppuruokaan, mutta pakko jotain hyvää on kuitenkin saada.
Tässäpä taas yksinkertaistetaan monesti monimutkainen asia eli kokonainen kana;) Unohdetaan ne täyttämiset ja muut hifistelyt, suola ja pippuri kantaa aika pitkälle.


                                           Ainekset
                           1kpl Kana (usein löytyy vain jäistä, ota se edellisenä päivänä sulaan)
                           1 Sitruuna
                           Suolaa
                           Pippuria
                           Oliiviöljyä
                           Sidontanarua/ on onnistunut myös normilangalla

 Ota kana huoneenlämpöön ainakin tunti ennen uuniin laittoa. Sido jalat kiinni rintaan, jotta kypsyy mahdollisimman tasaisesti. Vedä muutama viilto kanaan ja hiero sitruunamehua, suolaa(saa hierasta ihan reilusti) ja pippuria pintaan ja anna maustua noin 30min. Lämmitä uuni 180-asteeseen ja kypsennä 45-60 minuuttia. Kypsyys on helppo tarkistaa kun tökkäät veitsen lihaan ja jos neste on kirkasta kana on kypsä(raakana se on punaista).

Ei kommentteja: