keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Hirvipataa ja perunamuusia

Pääsiäsen pyhinä ei tässä perheessä tänä vuonna lammasta syöty kun allekirjoittanut sai lahjaksi hirven paistia;) En tiedä mitä itse metsästäjä on mieltä tästä (toivottavasi en raiskannu lihaa hänen mielestään), mutta oma porukka nautti kyllä täysin siemauksin joka palasta.



Ainekset
700g Hirven paistia
2kpl sipulia
2kpl Valkosipulin kynsiä
2 Varsisellerin oksaa
3kpl porkkanaa
2kpl Katajanmarjaa
3kpl Laakerinlehteä
4-5 maustepippuria
1prk Demi-glasea
Punaviiniä
200g Mustia torvisieniä
Suolaa maun mukaan
Voita 30g
Vehnäjauhoja 30g

Perunamuusiin
Perunoita 500g
Voita 50g
sipuli 1
Suolaa

Ensin Paistellaan lihat voissa ja öljyssä ruskeiksi, jonka jälkeen ne maustetaan suolalla ja pippurilla. Laitetaan paiston jälkeen isohkoon kattilaan.
Lihojen jälkeen juurekset, sienet ja sipulit pannulle ja paahdetaan ruskeahkoiksi. Paiston jälkeen lorauta noin 3dl punaviiniä pannulle, kiehauta ja lisää lihojen päälle. Tällä kertaa tein voista ja jauhoista pienen suurusteen vaikkakin saa jäädä aika liemimäiseksi eli voi ja vehnäjauho pannulle ja kun seos on ruskeaa ja tuoksuu vähän pähkinämäiseltä on valmis ja voit laittaa kattilaan. Saapi laittaa vettä niin paljon että kaikki peittyy kunnolla ja anna muhia kannen alla miedolla lämmöllä 2 tuntia, jonka jälkeen kansi pois ja anna nesteen kiehua kasaan, että maut tiivistyvät. Valmista on;))

Perunamuusi pitää olla tietysti näin arvokkaalle ruoalle myös hyvän makuinen. Sulata voi kattilassa ja kypsennä sipulit pehmeäksi siinä. Saa pulputella hiljalleen vieressä kun perunat kiehuu. Kun perunat valmiita vatkaa ne ja voi ja lisää maitoa niin paljon kuin tarvitsee.(itse pidän vähän löysemmäst muusista joten maitoa menee enempi)





Ei kommentteja: