lauantai 5. toukokuuta 2012

kana-vuohenjuusto crostinit

Oliskohan nää ollu uutenavuotena yhtenä ruokana, vähän on käpysen näkösiä kun ei mitään vihreetä ees koristeena, mutta maku oli hyvä. Tulihan näissäkin tehtyy vähän turha työtä kun tein kaks eri tapenadea(sellasta oliivitahnaa).
                                                            Vihreä tapenade
                                                      50g vihreitä oliiveja(kivelliset aina parempia)
                                                      1 valkosipulin kynsi
                                                      vajaa ruokalusikallinen kapriksia
                                                      1tl sitruunamehua
                                                      0,5dl oliiviöljyä
                                                      0,5tl oreganoa
                                                      suolaa ja pippuria

                                                      Musta oiiivimössö
                                                     50g mustia oliiveja (kivelliset parempia jos jaksaa kivestää ne pois ;)
                                                     1valkosipulin kynsi
                                                     1rkl oliiviöljyä

                                                    Lisäksi tarvitsee
                                                    1 patonki
                                                    4-5 tomaattia
                                                    1iso tai pari pientä pötköö vuohenjuustoa
                                                    1 paketti kanankoipia


Homma menee näin. Kypsennä etukäteen kanankoivet ja revi lihat irti. Sekoita vihreä tapenade kanojen kanssa ja anna maustua ainakin tunti. Leikkaa patonki ohuiksi siivuiksi uunipellille. Pirskottele päälle hieman oliiviöljyä ja suolaa ja paista 200-asteisessa uunissa noin 4minuuttia. Asettele kana leivän päälle. Sitten tomaatti ja vuohejuusto. Vuohenjuuston päälle vielä mustaa oliivimössöä ja käytä nopeasti uunissa ennen tarjoilua. Jos tosiaan haluaa vähän elegantimman näköstä niin esim jos vadille laittaa niin rucolaa vois heitellä niskaan niin jo kelpaa.

maanantai 30. huhtikuuta 2012

Suklaakonvehteja

Saatiin viikonloppuna mahtava lapsenvahti ja pakkohan se oli miettiä, millä voisi kiitoksen esittää ja omatekemät jututhan on parhaita vai mitä ;)? Eli konvehtiä pistin tulemaan.
Tein kolmea erilaista konvehtia Tummasuklaa-kirsikka, valkosuklaa-karpalo ja marsipaanisuklaa.

Aloitetaan marsipaanikarkeista, kun niistä nyt jotain kuvaakin tuli otettua. Eli leikkasin marsipaanista vaan tuollaisia möykkyjä. Kokeilin sekoittaa suklaamassaa liikaa voita ja kermaa tällä kertaa niin jäivät vähän löysiksi. Luulenkin, että parhaan lopputuloksen saa pelkällä suklaalla. Eli osta tummaa suklaata (vaikka 73%) ja sulata se varovasti kattilassa. Dippaa marsipaanit massassa ja laita valumaan ritilän päälle. Anna kovettua ja sulata valkosuklaata kattilassa. Laita se pursotinpussiin ja tee mahdollisimman pieni reikä. Vetele päälle koristeeksi muutama viiva.


Tummasuklaa-kirsikka
Ainekset
200g Tummaa suklaata (itsellä oli 100g73%marabou ja 100g 86% marabou)
0,5dl kuohukermaa
30g voita
2rkl mustaherukkahyytelöä(tähän käy kaikki hyytelöt tai hillot mitä ikinä keksiikin)
Muutama sokeroitu kirsikka
Eli laitoin suklaat, voin ja kerman kattilaan. Annoin sulaa ja äkkiä hyytelö sekaan. Nopea sekoitus vispilällä ja äkkiä pursotinpussiin. Olin valmiiksi levittänyt karkkipaperivuokia ja pursottelin massan niihin. Keskelle kirsikkaa koristeeksi.


Valkosuklaa-karpalo

130g valkosuklaata
20g voita
2rkl Kermaa
2rkl kuivattua karpaloa (hienoksi leikattua)
Sama homma tässä, eli nopea sulatus kattilassa ja leikatut karpalot sekaan. Pursotinpussiin ja karkkivuokaan. Koristeeksi lisää karpaloa. NAM





sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Bradaripasta

Sunnuntain läskipasta. Se ei selittelyjä kaipaa, kaikki me tarvitsemme hyvää, suolasta ja raskasta ruokaa hyvin vietetyn illan jälkeen.


Ainekset
2prk à2dl kuohukermaa
1pkt bratwurstia (n500g)
1iso sipuli
3valkosipulin kynsi
400g täysjyväpastaa
2rkl oliiviöljyä
Suolaa ja pippuria


Paista makkarat ja sipulit oliiviöljyssä kunnolla ruskeisks, että antaa makua pannulle.

Keitä pastat erikseen ja jätä reippaasti raa-aksi. Lisää kerma makkaroiden päälle ja anna kiehahtaa. Lisää pastat loppukypsymään kermaan.

Siinähän se;) herkuttelemaan. Tässä "koristeena" vihreä salaatti mukana. Kelpas!!