Oliskohan nää ollu uutenavuotena yhtenä ruokana, vähän on käpysen näkösiä kun ei mitään vihreetä ees koristeena, mutta maku oli hyvä. Tulihan näissäkin tehtyy vähän turha työtä kun tein kaks eri tapenadea(sellasta oliivitahnaa).
Vihreä tapenade
50g vihreitä oliiveja(kivelliset aina parempia)
1 valkosipulin kynsi
vajaa ruokalusikallinen kapriksia
1tl sitruunamehua
0,5dl oliiviöljyä
0,5tl oreganoa
suolaa ja pippuria
Musta oiiivimössö
50g mustia oliiveja (kivelliset parempia jos jaksaa kivestää ne pois ;)
1valkosipulin kynsi
1rkl oliiviöljyä
Lisäksi tarvitsee
1 patonki
4-5 tomaattia
1iso tai pari pientä pötköö vuohenjuustoa
1 paketti kanankoipia
Homma menee näin. Kypsennä etukäteen kanankoivet ja revi lihat irti. Sekoita vihreä tapenade kanojen kanssa ja anna maustua ainakin tunti. Leikkaa patonki ohuiksi siivuiksi uunipellille. Pirskottele päälle hieman oliiviöljyä ja suolaa ja paista 200-asteisessa uunissa noin 4minuuttia. Asettele kana leivän päälle. Sitten tomaatti ja vuohejuusto. Vuohenjuuston päälle vielä mustaa oliivimössöä ja käytä nopeasti uunissa ennen tarjoilua. Jos tosiaan haluaa vähän elegantimman näköstä niin esim jos vadille laittaa niin rucolaa vois heitellä niskaan niin jo kelpaa.
Vihreä tapenade
50g vihreitä oliiveja(kivelliset aina parempia)
1 valkosipulin kynsi
vajaa ruokalusikallinen kapriksia
1tl sitruunamehua
0,5dl oliiviöljyä
0,5tl oreganoa
suolaa ja pippuria
Musta oiiivimössö
50g mustia oliiveja (kivelliset parempia jos jaksaa kivestää ne pois ;)
1valkosipulin kynsi
1rkl oliiviöljyä
Lisäksi tarvitsee
1 patonki
4-5 tomaattia
1iso tai pari pientä pötköö vuohenjuustoa
1 paketti kanankoipia
Homma menee näin. Kypsennä etukäteen kanankoivet ja revi lihat irti. Sekoita vihreä tapenade kanojen kanssa ja anna maustua ainakin tunti. Leikkaa patonki ohuiksi siivuiksi uunipellille. Pirskottele päälle hieman oliiviöljyä ja suolaa ja paista 200-asteisessa uunissa noin 4minuuttia. Asettele kana leivän päälle. Sitten tomaatti ja vuohejuusto. Vuohenjuuston päälle vielä mustaa oliivimössöä ja käytä nopeasti uunissa ennen tarjoilua. Jos tosiaan haluaa vähän elegantimman näköstä niin esim jos vadille laittaa niin rucolaa vois heitellä niskaan niin jo kelpaa.