Naapurikylän hullu kalastaja toi jo kolmatta kertaa ahvenia säkillisen meille ni tällä kertaa oli pakko yrittää tehdä jotain huvää niistä.
Fileroim ahvenet ja poistin lihat nahkasta niin et jäin noin 600g ahventa. Vedin yleiskoneessa mössöksi ja lisäsin 1tl suolaa, 0,5 tl mustapippuria, pari tuppoo tilliä, 2dl kermaa ja 3munanvalkuaista. Tein kattilaan vahvan kanaliemen ja pyörittelin lusikassa palloja kiehumaan noin pariksi minuutiksi. Jäi ne keltuaiset ni otin vielä pari lisäksi eli 5 keltiasta ja puolikkaan sitruunan mehu kattilaan ja vispasin lähes kypsäksi, sillä välin otin vajaan oivariinipaketin ja sulatin kuumaksi mikrossa. Sitten pikkuhiljaa nauhana kuuma oivariini munamassan sekaan koko ajan sekoittaen. Loppusilauksena pikkiriikkisen turkinpippuria, suolaa ja tilliä päälle ja syömään;)
Kuvia ja ohjeita kotona laitetuista ruoista. Tulee tehtyä ja kokeiltua laidasta laitaan kaikenlaista ja siitäpä pävitystä tänne.
keskiviikko 20. kesäkuuta 2012
tiistai 19. kesäkuuta 2012
Savuahven salaatti
Tää oli taas niitä iltoja kun ruokaa tuli tehtyy "vähän" liikaa, mut minkäs teet kun ahventa tuodaan kärveltä koko ajan käteen. Savustin ja otin lihat talteen niin et jäin noin 300g savuahvenen lihaa, lisää 500g smetanaa, 1sipuli, 1pnt persiljaa, 1pnt tilliä, 0,5 sitruunan mehu, suolaa ja pippuria, 50g jokiravun pyrstöjä, koristeeksi avovadoa ja kevätsipulia sekä loput jokiravut. Oli ihan toimivaa settiä
maanantai 18. kesäkuuta 2012
Kirjolohta ja lämmin kesäsalaatti
Parhaassa seurassa, mahtavissa maisemissa maistuu hywä kala, näin tänään;)
Kokonainen korjolohi oli tänää, minkä fileoin. Leikkasin annospaloiksi, tuli vissii 7 palaa. Seuraksi teon lämmintä perunasalaattia ja kermaviilikastiketta. Kermaviilisååsi on helppo, 1prk kermaviiliä, 0,5 pnt persiljaa, 0,5 pnt kevätsipulia, 1tl hunajaa, 1tl suolaa, ripaus pippuria.
Perunasalatti, 200g uusia pottuja(keitin fenkolin varsien kanssa), 1 fenkoli, 100g kesäkurpitsaa, 1pnt romaine-salaattia, 0,5 pnt kevätsipulia(koko puntin sipulit myös), 0,5pnt rucolaa, 50g voita, 1dl valkoviiniä, suolaa ja pippuria maun mukaan. Kaikki paitsi vihreät ja viini pannulle paistumaan ja annetaan ruskistua, sitten salaattit, yrtit ja viini ja pieni pyörättys. Valmis!!
Kalan paisto on helppoo, kuumalle pannulle tilkka öljyä ja kalat nahkapuoli alaspäin siihen. Annetaan olla hetki ja heitetään voita n30g mukaan. Kalat voi olla melkein kypsäksi asti nahka alaspäin, sitten käännetään lihapuoli pannuun ja paistetaan puolisen minuuttia. Sattu oleen jokirapuja jääkaapis ni heitin koristeeks;)
Oli vaihteeks kiwa syödä muutakin ku kilo lihaa iltapalaks;)
Kokonainen korjolohi oli tänää, minkä fileoin. Leikkasin annospaloiksi, tuli vissii 7 palaa. Seuraksi teon lämmintä perunasalaattia ja kermaviilikastiketta. Kermaviilisååsi on helppo, 1prk kermaviiliä, 0,5 pnt persiljaa, 0,5 pnt kevätsipulia, 1tl hunajaa, 1tl suolaa, ripaus pippuria.
Perunasalatti, 200g uusia pottuja(keitin fenkolin varsien kanssa), 1 fenkoli, 100g kesäkurpitsaa, 1pnt romaine-salaattia, 0,5 pnt kevätsipulia(koko puntin sipulit myös), 0,5pnt rucolaa, 50g voita, 1dl valkoviiniä, suolaa ja pippuria maun mukaan. Kaikki paitsi vihreät ja viini pannulle paistumaan ja annetaan ruskistua, sitten salaattit, yrtit ja viini ja pieni pyörättys. Valmis!!
Kalan paisto on helppoo, kuumalle pannulle tilkka öljyä ja kalat nahkapuoli alaspäin siihen. Annetaan olla hetki ja heitetään voita n30g mukaan. Kalat voi olla melkein kypsäksi asti nahka alaspäin, sitten käännetään lihapuoli pannuun ja paistetaan puolisen minuuttia. Sattu oleen jokirapuja jääkaapis ni heitin koristeeks;)
Oli vaihteeks kiwa syödä muutakin ku kilo lihaa iltapalaks;)
sunnuntai 17. kesäkuuta 2012
Saslik
Tää on venäläistä perua oleva grilliresepti mitä yleensä suomalaiset ei usko että voi toimia, mutta vakuutan et on helwetin hyvää lihaa!!!
Mul oli 1,3 kg sian niskaa. 2dl väkiviinaetikkaa, 0,5 kg sipulia, 2dl vettä, ripaus suolaa, mustapippuria. Pari laakerinlehteä. Leikkaa possu parin sentin kuutioiksi, sipulit renkaiksi ja laita yön yli painon alle maustumaan.
Grillaa kypsäksi ja pintasuolaa päälle. Nam!!!
Mul oli 1,3 kg sian niskaa. 2dl väkiviinaetikkaa, 0,5 kg sipulia, 2dl vettä, ripaus suolaa, mustapippuria. Pari laakerinlehteä. Leikkaa possu parin sentin kuutioiksi, sipulit renkaiksi ja laita yön yli painon alle maustumaan.
Grillaa kypsäksi ja pintasuolaa päälle. Nam!!!
Villisian jalka
Sain lahjaksi villisian jalan ja talvesta asti odottanut kesää, että pääsis grillaa sen;) en ole koskaan grillannut noin isoa lihaa, mutta hjuwaa oli
Eli se oli noin 4,5 kg se jalka, laitoin esellisenä päivänä reilu 70g suolaa ja 15g pippuria suoraan pintaan. Sitten grillissä mieto lämpö(meni 20kg hiiliä) ja melkein 5 tuntia kääntelin sitä siinä;) ihan lopuksi sivelin pintaan valmista savuwiski grillisoosia!!!!! Tooosi hjuva
Eli se oli noin 4,5 kg se jalka, laitoin esellisenä päivänä reilu 70g suolaa ja 15g pippuria suoraan pintaan. Sitten grillissä mieto lämpö(meni 20kg hiiliä) ja melkein 5 tuntia kääntelin sitä siinä;) ihan lopuksi sivelin pintaan valmista savuwiski grillisoosia!!!!! Tooosi hjuva
Grilli-ribsejä
Simppeli soosi mutta sairaaaan hjuvaa perus grillisettii
Aineksina noin 700g porsaan kylkeä. Leikkasin kylkeä pitkin viipaleiksi ja laitoin tunniksi kiehumaan. Bbq-kastike: 1rkl ketsuppia, 1rkl, sinappia, 1rkl soijakastiketta, 1tl paprikajauhetta, 1rkl fariinisokeria, 1dl öljyä, ja jos löytyy niin savuchiliä voi vähän laittaa mukaan. Sekoita vaan kaikki yhteen ja kun olet keittäny lihan niin hiero lihojen pintaan ja grillaa kunnes kauniin värisiä, sivelin lisää kastiketta koko ajan grillatessa!! Nam
Aineksina noin 700g porsaan kylkeä. Leikkasin kylkeä pitkin viipaleiksi ja laitoin tunniksi kiehumaan. Bbq-kastike: 1rkl ketsuppia, 1rkl, sinappia, 1rkl soijakastiketta, 1tl paprikajauhetta, 1rkl fariinisokeria, 1dl öljyä, ja jos löytyy niin savuchiliä voi vähän laittaa mukaan. Sekoita vaan kaikki yhteen ja kun olet keittäny lihan niin hiero lihojen pintaan ja grillaa kunnes kauniin värisiä, sivelin lisää kastiketta koko ajan grillatessa!! Nam
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)