Rupesi tekemään hirvittävästi mieli foccaciaa, mutta eihän mulla ollut kuin ripaus vehnäjauhoo kotona ni pakkohan se oli ruveta säveltämään ja täytyy sanoo et vaikka ei tuo nyt mikään hillitön gourmet-luomus ole niin maku oli kyllä järisyttävän hyvä. Ja taas kerran erittäin helppo valmistaa, mikä on meikäläiselle kynnyskysymys kun leipää tehdään kotioloissa. Ei kukaan jaksa ruveta vaivaamaan puoltapäivää noita taikinoita.
Ainekset
5dl Kädenlämpöistä vettä
1pss/11g Kuivahiivaa
1Rkl öljyä tai oliiviöljyä
1tl rosmariinia
2tl suolaa
2dl vehnäjauhoja (nää jauhon määrät tietenkään ei pidä paikkaansa)
2dl Ruisjauhoja (mutta suuntaa antavia tietenkin)
Voita leipävuoan voiteluun
Koristeluun tomaattia ja yrttejä
Niinkuin sanoin niin teen nämä leivät helpoksi kaikille eli sekoita hiiva, öljy, suola ja rosmariini veteen. Sen jälkeen jauhot sekaan saa jäädä aika vaikeasti käsiteltäväksi tässä vaiheessa. Liina päälle ja anna kohota 30min. Voitele leipävuoka voilla tasaiseti joka puolelta. Sitten pyöräytä taikinan sekaan sen verran jauhoa että saat sen kipattua leipävuokaan. Anna taas kohota 30min. Pirskota oliiviöljyä pintaan ja koristele tomaattilohkoilla ja yrteillä. Itsellä on aika huono uuni niin meni tässä 175-asteessa sellain rapiat tunti. Ei muuta ku herkuttelemaan. Niin täytyy lisätä et ei tässä tarvi etes sormiaan liata ite sekotan lusikalla vaan kaiken mössöksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti