tiistai 10. huhtikuuta 2012

Focaccia-tyyppinen

Rupesi tekemään hirvittävästi mieli foccaciaa, mutta eihän mulla ollut kuin ripaus vehnäjauhoo kotona ni pakkohan se oli ruveta säveltämään ja täytyy sanoo et vaikka ei tuo nyt mikään hillitön gourmet-luomus ole niin maku oli kyllä järisyttävän hyvä. Ja taas kerran erittäin helppo valmistaa, mikä on meikäläiselle kynnyskysymys kun leipää tehdään kotioloissa. Ei kukaan jaksa ruveta vaivaamaan puoltapäivää noita taikinoita.


                                                            Ainekset
                                           5dl  Kädenlämpöistä vettä
                                           1pss/11g  Kuivahiivaa
                                           1Rkl öljyä tai oliiviöljyä
                                           1tl rosmariinia
                                           2tl suolaa
                                           2dl vehnäjauhoja (nää jauhon määrät tietenkään ei pidä paikkaansa)
                                           2dl Ruisjauhoja   (mutta suuntaa antavia tietenkin)
                                           Voita leipävuoan voiteluun
                                           Koristeluun tomaattia ja yrttejä


Niinkuin sanoin niin teen nämä leivät helpoksi kaikille eli sekoita hiiva, öljy, suola ja rosmariini veteen. Sen jälkeen jauhot sekaan saa jäädä aika vaikeasti käsiteltäväksi tässä vaiheessa. Liina päälle ja anna kohota 30min. Voitele leipävuoka voilla tasaiseti joka puolelta. Sitten pyöräytä taikinan sekaan sen verran jauhoa että saat sen kipattua leipävuokaan. Anna taas kohota 30min. Pirskota oliiviöljyä pintaan ja koristele tomaattilohkoilla ja yrteillä. Itsellä on aika huono uuni niin meni tässä 175-asteessa sellain rapiat tunti. Ei muuta ku herkuttelemaan. Niin täytyy lisätä et ei tässä tarvi etes sormiaan liata ite sekotan lusikalla vaan kaiken mössöksi.

Ei kommentteja: