lauantai 21. huhtikuuta 2012

Kanacurry

Olen aina pitänyt intialaisesta ruoasta, mutta vasta reilut vuosi sitten olen ruvennut perehtymään miten sitä oikeastaan valmistetaankaan. Ja siinäpä on opettelemista, on meinaan ihan järkyttävä määrä mausteita mitä harvemmin tulee omassa keittiössä käytettyä. Noh nyt olen käynyt erikoisliikkeestä hakemassa vähän mausteita ja kokeillut jos jonkinlaista reseptiä. Ainoa harmi tässä on, että kiva tämmöstä ruokaa on syödä, mutta yllä näkyvästä kuvasta kuitenkin pientä osviittaa mausteiden määrästä(ja tämä suht yksinkertainen). ;) Toimiva setti kuitennin


Ainekset
Kanaa n600g (ostin tänää 2pkt koipia kun oli halvalla)
2sipulia
3valkosipulin kynttä
1rkl tom.pyree
5neilikkaa
1kanelitanko
5vihreää kardemummaa
2tl inkivääritahnaa
1tl kurkumaa
1tl kuminaa
1tl kuivattua korianteria
2rkl maissijauhoa(ei maizena)
250g jogurttia
2laakerinlehtee
1pnt tuoretta korianteria
1pnt minttua
2dl vettä


Kuumenna noin 4rkl öljyä ja laita sinne neilikat, kanelitanko, murskattu kardemumma ja laakerit. Anna niiden pöhistä noin minuutti ja lisää tom.pyree ja sipulit.


Freesaile 3-4minuuttia ja lisää kanat ja kuivat mausteet. 

Sen jälkeen vatkaa maissijauhot jugurttiin ja lisää veden kanssa pataan. Anna muhia kannen alla 30minuuttia ja tarkista miten paljon suolaa kaipaat. En myöskään laittanut chilin määrää tuonne kun itse  kukin sen voi laittaa. Makuja tässä piisaa paljon muutenkin ja jos jää kaipaamaan pikku potkua niin chiliä päälle.

Ei oo nätti ruoka tää curry mut hjuvvaa ol.!!

perjantai 20. huhtikuuta 2012

Herkkuperunat

Joo perunaahan me syyvään aikast paljon ja tässä ois yks legendaarinen tapa tehdä hjuvaa pottua (aika epäterveellistä näinä karppauksen kulta-aikoina Blääh). Noh minä ainakin syön pottua. Ja homma menee näin...


                                              Ainekset
                                     4isoa perunaa
                                     25g voita
                                     1dl tummaa siirappia
                                     1tl rosmariinia/kuiva tai 1oksa tuoretta
                                     suolaa ja pippuria

Leikkaa perunat puoliksi keskeltä tai jopa kolmeen tasapaksuun viipaleeseen jos iso pottu. Sulata voi pannussa ja lisää siirappi ja mausteet. Lisää perunat ja paista kunnolla väriä pintaan. Joskus kypsyy suoraan pannussa, mutta jos rupee menee liian tummaks ni laita uuniin ja kypsennä loppuun. Maistuvaa

torstai 19. huhtikuuta 2012

Porsaan kylkirullaa

Porsasta porsaan perään, mutta minkäs sille mahtaa kun sitä eniten tulee kotona tehtyä. Tämä kuva on taas yhdestä kokeilu erästä jossa oli vähän turhaa, mutta myös hienoja onnistumisia, tuli meinaan täytettyä tämä rulla aivan turhaan, noh kokeilkaa itse miten käy. Omasta mielestä ei tarvii täyttää välttämättä.

                                   Ainekset
           1Porsaan kylki
           bbq-kastiketta(laitan tänne oman bbq-soosin ohjeen jahka saan hierottua sen mieleisekseni)
           suolaa
           pippuria
          narua tai lankaa
          fariinisokeria (melkein sama ohje kuin potkalla mutta menkööt)

Nämä ainekset riittävät mielestäni hyvään rullaan. Kokeilin ensin laitoin rullan sisälle salviaa, sipulia, valkosipulia, mutta ne ainakin hävisi keitettäessä kokonaan, täytyy ens kerralla kokeilla pelkkää uunia.

       Eli vedetään veistä porsaan kylkeä pitkin niin, että luut jää jäljelle ja lähtee hyvän kokoinen lihakimpale irti siitä. (kannattaa luut keittää ja laittaa marinaadiin vaikka pakastimeen kesän grillikautta ajatellen). Suolaa ja pippuria vähän sisälle ja rullaahan tarkotus oli tehdö niin kiedotaan rullaan. Taas kerran en löytänyt kaupasta mitään sidontanarua(varmaan väärissä kaupoissa tulee pyörittyä;) niin onnistu ihan hyvin sinisellä ompelulangalla. Rulla kattilaan ja suolaa päälle. Annetaan kiehua 1,5 tuntia.
Otetaan pois kattilasta ja jäähdytetään, irrotellaan langat ja hierotaan kastiketta ja sokeria niskaan ja paahdetaan vastaavan näköiseksi 200-asteisessa uunissa.

Ensi kerralla tosiaan meinaan kokeilla pelkkää uunia ja jotain herkullista täytettä, sitä odotellessa tämä toimii

tiistai 17. huhtikuuta 2012

Paahdettu parmankinkku salaatti

Välillä kaipaa jotain raikkaampaa ja muka terveellisempää ruokaa, tässä yksi lempisalaateistani. Mukava salaatti siitäkin, että kelpaa niin daameille kuin kundeillekkin.

                               Ainekset
                       1pkt/pnt Rucolaa
                       1pss/ruukku jääsalaattia
                       1 punasipuli
                       1punainen paprika
                       50g saksanpähkinöitä
                       1pkt/70g parmankinkkua
                       2 tomaattia
                       1 sitruuna
                       1rkl oliiviöljyä
                       suolaa ja pippuria
                       (Tässä ei nyt mukana, mutta paketti ricotta-juustoa toimii tässä toella hyvin)

Yleensä kaikilla uunin mukana tulee 2 kpl uunipeltejä, laita leivinpaperi pellin päälle ja parmankinkut siihen leviästi. Laita toinen leivinpaperi kinkkujen päälle ja toinen pelti siihen. Paista 150-asteisessa uunissa noin 10-minuuttia kunne pinta vähän tummunut ja rapeahko olemus.
Leikkaa loput ainekset haluamaasi muotoon ja sekoita salaattien kanssa. Revi parmankinkut muutamaan osaan ja sekoita salaattiin. lopuksi vielä sitruuna, suola, pippuri ja oliiviöljy. Valmista herkutteluun. ;)
             

maanantai 16. huhtikuuta 2012

Meni se hirvi-iltama "vähän" viihteen puolelle niin tässäpä sunnuntaipäivän vastaus krapulalle, toimii aina kun rupee kyllästyttää toi huonojen pitsojen tilailu.

                           Ainekset
             
                           Taikina
                      2dl Vettä
                      0,5 pss kuivahiivaa
                      1tl suolaa
                      1rkl oliiviöljyä
                      n.4dl vehnäjauhoja(en voi tarkentaa sen vaan tuntee kun hyvä)
                      Anna kohota 20min ja levitä pelille. Jotkut kaulii, minä sormenpäillä "levittelen" sen koko pellille.

                         Täytteet
                      1prk tomaatti pyree (sellai tosi pien purkki)
                      0,5 prk tomaatti murskaa
                      Juustoraastetta (edam-mozza)
                      4 Tomaattia
                      2 isoa palloa mozzarellaa
                      1pnt tuoretta basilikaa
                      suolaa
                      pippuria

Levitä tomaatti pyree ja sose pohjalle. Sen päälle juustoraastetta. Sitten tomaatit jonka päälle mozzarella viipaleet. Suola ja pippuri ja hieman oliiviöljyä ja 250-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Basilikat päälle ja herkuttelemaan.

Hirvi-iltamat

Hirven filettä;)
Huh harvoin tulee syötyä niin puhdasta, maukasta ja pehmeää lihaa kuin oli nää hirvenfileet. Kiitos vielä kerran Timpalle lihoista. Tuli tehtyä muutama hyvä lisuke mutta kyllä päähuomion vei nämä hienot pihvit ja syöjät(kin) tykkäsi. Reseptiikan kirjaamiseen meneekin sitten tovi, toivottavasti kaikesta saa jotain selvää;)


Punasipulia, juuresnoppaa kiehumassa
                         Pihvin alla oli peruna-suppilovahverokakkunen ja tässä resepti
                                              Ainekset
                          500g perunaa
                          2kananmunankeltuaista
                          3dl maitoa
                          50g voita
                          50g suppilovahveroita
                          2sipulia
                          n. 2dl vehnäjauhoja
                          Suolaa(en muistanut mitata, mutta sitähän on helppo oman mau mukaan laittaa)

Keitä perunat muusi kuntoon. Paista sipulit ja sienet voissa(ei tarvitse ruskistaa, mutta sillai et pehmenee).
Sekoita kaikki ainekset mössöksi. itse muotoilin muotin avulla paistinpannulla pyöreiksi pihveiksi, mutta voit ottaa mössöä vain lusikalla ja laittaa paistinpannulle ja nopeasti ottaa värin pintaan.
Sen jälkeen kypsennä uunissa 175-astetta 10-minuuttia kypsäksi. Maku ylläti meikäläisen täysin, sienet antoi ihan mahtavan lisäsilauksen ja toimii riistan kanssa kuin junan vessa.

Allekirjoittanut...
Kastikkeeksi tein todella yksinkertaisen mutta äääärimmäisen maukkaan rosmariini-voi kastikkeen ja siinähän nimi kertoo kaiken, eli voin kanssa ei leikitä vaan käytetään.

                                  Ainekset
     1prk/2dl Demi-glase kastikepohjaa (saa kaikista ruokakaupoista)
     2dl punaviiniä
     200g voita
     1oksa tuoretta rosmariinia
     1tl suolaa

Laita demi, punaviini ja rosmariini kattilaan ja kiehauta. Laita levy ykköselle ja anna olla pari tuntia niin että lientä ei ole enempää kuin muutama ruokalusikallinen. Ota rosmariininoksa pois.(itse siivilöin)
lisää suola ja voi ja sekoita sauvasekoittimella paksuhkoksi kastikkeeksi. Valmis ja voin kertoo että ei petä ketään tämä soosi.


Siinä niitä nyt on
Juurekset oli vain porkkanaa ja selleriä, leikkasin kuutioiksi ja keitin melkein kypsäksi. Lopuksi paistoin voissa pannulla;) taas voita.
Pihviin käärin pekonin ympärille ja paistoin pannulla värin ja uunissa loppuun(on se huono uuni niin kesti 175-astetta noin 12minuuttia ja oli täydellinen mediumpihvi (uunin jälkeen kiedoin folioon noin 5minuutiksi)


Lisänä pihvin päällä oli vielä haudutettua punasipulia. 3 punasipulia kattilaan, 1 lihaliemikuutio ja 1 rkl fariinisokeria ja 1dl punaviiniä päälle ja antaa muhia kannen alla noin tunti.