Olen aina pitänyt intialaisesta ruoasta, mutta vasta reilut vuosi sitten olen ruvennut perehtymään miten sitä oikeastaan valmistetaankaan. Ja siinäpä on opettelemista, on meinaan ihan järkyttävä määrä mausteita mitä harvemmin tulee omassa keittiössä käytettyä. Noh nyt olen käynyt erikoisliikkeestä hakemassa vähän mausteita ja kokeillut jos jonkinlaista reseptiä. Ainoa harmi tässä on, että kiva tämmöstä ruokaa on syödä, mutta yllä näkyvästä kuvasta kuitenkin pientä osviittaa mausteiden määrästä(ja tämä suht yksinkertainen). ;) Toimiva setti kuitennin
Ainekset
Kanaa n600g (ostin tänää 2pkt koipia kun oli halvalla)
2sipulia
3valkosipulin kynttä
1rkl tom.pyree
5neilikkaa
1kanelitanko
5vihreää kardemummaa
2tl inkivääritahnaa
1tl kurkumaa
1tl kuminaa
1tl kuivattua korianteria
2rkl maissijauhoa(ei maizena)
250g jogurttia
2laakerinlehtee
1pnt tuoretta korianteria
1pnt minttua
2dl vettä
Kuumenna noin 4rkl öljyä ja laita sinne neilikat, kanelitanko, murskattu kardemumma ja laakerit. Anna niiden pöhistä noin minuutti ja lisää tom.pyree ja sipulit.
Freesaile 3-4minuuttia ja lisää kanat ja kuivat mausteet.
Sen jälkeen vatkaa maissijauhot jugurttiin ja lisää veden kanssa pataan. Anna muhia kannen alla 30minuuttia ja tarkista miten paljon suolaa kaipaat. En myöskään laittanut chilin määrää tuonne kun itse kukin sen voi laittaa. Makuja tässä piisaa paljon muutenkin ja jos jää kaipaamaan pikku potkua niin chiliä päälle.