torstai 12. huhtikuuta 2012

Raikkaammat Lihabullat


Onhan ne perinteiset lihapullat ruskeassa kastikkeessa lyömätön hitti, mutta välillä tekee mieli erilaisiakin ja näitä olen muutaman kerran tehnyt vieraille ja he ovat syöneet nämä joka kerta viimeistä pullaa myöten ;) Onhan lihapullat aina vähän työläitä mutta kerrankos sitä kokeilee.


                                                      Ainekset
                                           500g Sika-nauta jauhelihaa
                                           1Valkosipulin kynsi
                                           20g Vaaleaa leipää murennettuna
                                           20g Parmesaanijuustoa
                                           1Sellai peruspallo Mozzarella juustoa
                                           1tl oreganoa
                                           0,5 pnt lehtipersiljaa
                                           0,5 tl kanelia
                                           1 sitruunan mehu ja kuori
                                           2 kananmunaa
                                           Korppujauhoja leivitykseen
                                           Oliiviöljyä paistoon (käy tavallinenkin öljy)
                                           Suolaa ja pippuria oman maun mukaan.

Raasta mozzarella. Sekoita kaikki ainekset keskenään paitsi korppujauho ja öljy.
Pyörittele halutun kokoisia lihapullia ja sen jälkeen pyöritä pallo kevyesti korppujauhossa. Paista kevyt väri paistinpannulla ja lämmitä uuni 200-asteeseen. Kypsennä loppuun noin 5-10 minuuttia riippuen miten isoja pullia on kyseessä.      

Ei kommentteja: