maanantai 9. huhtikuuta 2012

Possun potkaa bbq


Sitten yksi ylivoimaisista suosikeistani kaikista ruuista: Porsaan potkaa!! Äärimmäisen helppo valmistaa, vaatii tosin muutaman tunnin valmistelun. Takuuvarma hitti mihin tahansa illanistujaisiin tai muuten vaan herkutteluun.


                                                          Ainekset
                       2kpl porsaan potkaa (n.3-4kg)
                       2kpl sipulia
                       2kpl porkkanaa
                       2-3 valkosipulin kynttä
                       2-3 laakerinlehteä
                       hieman suolaa
                       muutama mustapippuri
                       Purkki bbq-kastiketta (itselläni oli hb-bbq)
                       Fariinisokeria

Itse suolaan aina lihat edellisenä päivänä jolloin kypsentäessä ei tarvitse niin paljoa lisätä. hyväksi havaittu määrä on noin 16g/per kilo lihaa hierotaan vain pintaan)
Kuumenna paistin pannu kuumaksi ja paista lihan pinnat kiinni niukassa öljyssä.
Ota isoin kattila minkä löydät ja upota potkat sinne ja vettä päälle. Anna kiehahtaa ja kuori ylimäräiset vaahdot pois jonka jälkeen juurekset ja mausteet sekaan. Anna kiehua noin 2 tuntia tai kunnes tuntuu että liha lähtee luusta melkein irti. Sitten voipi lihat jäähdyttää tai suoraan uunipellille. Lämmitä uuni 200-asteeseen ja hiero bbq-kastiketta ja fariinisokeria niskaan ja anna paahtua uunissa noin 20minuuttia. (10minuutin jälkeen voi laittaa uuden kerroksen kastiketta ja sokeria). NAMNAM

Ei kommentteja: