Hirven filettä;) |
Ainekset
500g perunaa
2kananmunankeltuaista
3dl maitoa
50g voita
50g suppilovahveroita
2sipulia
n. 2dl vehnäjauhoja
Suolaa(en muistanut mitata, mutta sitähän on helppo oman mau mukaan laittaa)
Keitä perunat muusi kuntoon. Paista sipulit ja sienet voissa(ei tarvitse ruskistaa, mutta sillai et pehmenee).
Sekoita kaikki ainekset mössöksi. itse muotoilin muotin avulla paistinpannulla pyöreiksi pihveiksi, mutta voit ottaa mössöä vain lusikalla ja laittaa paistinpannulle ja nopeasti ottaa värin pintaan.
Sen jälkeen kypsennä uunissa 175-astetta 10-minuuttia kypsäksi. Maku ylläti meikäläisen täysin, sienet antoi ihan mahtavan lisäsilauksen ja toimii riistan kanssa kuin junan vessa.
Kastikkeeksi tein todella yksinkertaisen mutta äääärimmäisen maukkaan rosmariini-voi kastikkeen ja siinähän nimi kertoo kaiken, eli voin kanssa ei leikitä vaan käytetään.
Allekirjoittanut... |
Ainekset
1prk/2dl Demi-glase kastikepohjaa (saa kaikista ruokakaupoista)
2dl punaviiniä
200g voita
1oksa tuoretta rosmariinia
1tl suolaa
Laita demi, punaviini ja rosmariini kattilaan ja kiehauta. Laita levy ykköselle ja anna olla pari tuntia niin että lientä ei ole enempää kuin muutama ruokalusikallinen. Ota rosmariininoksa pois.(itse siivilöin)
lisää suola ja voi ja sekoita sauvasekoittimella paksuhkoksi kastikkeeksi. Valmis ja voin kertoo että ei petä ketään tämä soosi.
Juurekset oli vain porkkanaa ja selleriä, leikkasin kuutioiksi ja keitin melkein kypsäksi. Lopuksi paistoin voissa pannulla;) taas voita.
Siinä niitä nyt on |
Pihviin käärin pekonin ympärille ja paistoin pannulla värin ja uunissa loppuun(on se huono uuni niin kesti 175-astetta noin 12minuuttia ja oli täydellinen mediumpihvi (uunin jälkeen kiedoin folioon noin 5minuutiksi)
Lisänä pihvin päällä oli vielä haudutettua punasipulia. 3 punasipulia kattilaan, 1 lihaliemikuutio ja 1 rkl fariinisokeria ja 1dl punaviiniä päälle ja antaa muhia kannen alla noin tunti.
Lisänä pihvin päällä oli vielä haudutettua punasipulia. 3 punasipulia kattilaan, 1 lihaliemikuutio ja 1 rkl fariinisokeria ja 1dl punaviiniä päälle ja antaa muhia kannen alla noin tunti.
1 kommentti:
OLI USKOMATTOMAN HYVÄÄ!!!! vieläkin tulee vesi kielelle!!! NAM!! - ilona
Lähetä kommentti