perjantai 20. huhtikuuta 2012

Herkkuperunat

Joo perunaahan me syyvään aikast paljon ja tässä ois yks legendaarinen tapa tehdä hjuvaa pottua (aika epäterveellistä näinä karppauksen kulta-aikoina Blääh). Noh minä ainakin syön pottua. Ja homma menee näin...


                                              Ainekset
                                     4isoa perunaa
                                     25g voita
                                     1dl tummaa siirappia
                                     1tl rosmariinia/kuiva tai 1oksa tuoretta
                                     suolaa ja pippuria

Leikkaa perunat puoliksi keskeltä tai jopa kolmeen tasapaksuun viipaleeseen jos iso pottu. Sulata voi pannussa ja lisää siirappi ja mausteet. Lisää perunat ja paista kunnolla väriä pintaan. Joskus kypsyy suoraan pannussa, mutta jos rupee menee liian tummaks ni laita uuniin ja kypsennä loppuun. Maistuvaa

Ei kommentteja: