torstai 19. huhtikuuta 2012

Porsaan kylkirullaa

Porsasta porsaan perään, mutta minkäs sille mahtaa kun sitä eniten tulee kotona tehtyä. Tämä kuva on taas yhdestä kokeilu erästä jossa oli vähän turhaa, mutta myös hienoja onnistumisia, tuli meinaan täytettyä tämä rulla aivan turhaan, noh kokeilkaa itse miten käy. Omasta mielestä ei tarvii täyttää välttämättä.

                                   Ainekset
           1Porsaan kylki
           bbq-kastiketta(laitan tänne oman bbq-soosin ohjeen jahka saan hierottua sen mieleisekseni)
           suolaa
           pippuria
          narua tai lankaa
          fariinisokeria (melkein sama ohje kuin potkalla mutta menkööt)

Nämä ainekset riittävät mielestäni hyvään rullaan. Kokeilin ensin laitoin rullan sisälle salviaa, sipulia, valkosipulia, mutta ne ainakin hävisi keitettäessä kokonaan, täytyy ens kerralla kokeilla pelkkää uunia.

       Eli vedetään veistä porsaan kylkeä pitkin niin, että luut jää jäljelle ja lähtee hyvän kokoinen lihakimpale irti siitä. (kannattaa luut keittää ja laittaa marinaadiin vaikka pakastimeen kesän grillikautta ajatellen). Suolaa ja pippuria vähän sisälle ja rullaahan tarkotus oli tehdö niin kiedotaan rullaan. Taas kerran en löytänyt kaupasta mitään sidontanarua(varmaan väärissä kaupoissa tulee pyörittyä;) niin onnistu ihan hyvin sinisellä ompelulangalla. Rulla kattilaan ja suolaa päälle. Annetaan kiehua 1,5 tuntia.
Otetaan pois kattilasta ja jäähdytetään, irrotellaan langat ja hierotaan kastiketta ja sokeria niskaan ja paahdetaan vastaavan näköiseksi 200-asteisessa uunissa.

Ensi kerralla tosiaan meinaan kokeilla pelkkää uunia ja jotain herkullista täytettä, sitä odotellessa tämä toimii

Ei kommentteja: