maanantai 16. huhtikuuta 2012

Hirvi-iltamat

Hirven filettä;)
Huh harvoin tulee syötyä niin puhdasta, maukasta ja pehmeää lihaa kuin oli nää hirvenfileet. Kiitos vielä kerran Timpalle lihoista. Tuli tehtyä muutama hyvä lisuke mutta kyllä päähuomion vei nämä hienot pihvit ja syöjät(kin) tykkäsi. Reseptiikan kirjaamiseen meneekin sitten tovi, toivottavasti kaikesta saa jotain selvää;)


Punasipulia, juuresnoppaa kiehumassa
                         Pihvin alla oli peruna-suppilovahverokakkunen ja tässä resepti
                                              Ainekset
                          500g perunaa
                          2kananmunankeltuaista
                          3dl maitoa
                          50g voita
                          50g suppilovahveroita
                          2sipulia
                          n. 2dl vehnäjauhoja
                          Suolaa(en muistanut mitata, mutta sitähän on helppo oman mau mukaan laittaa)

Keitä perunat muusi kuntoon. Paista sipulit ja sienet voissa(ei tarvitse ruskistaa, mutta sillai et pehmenee).
Sekoita kaikki ainekset mössöksi. itse muotoilin muotin avulla paistinpannulla pyöreiksi pihveiksi, mutta voit ottaa mössöä vain lusikalla ja laittaa paistinpannulle ja nopeasti ottaa värin pintaan.
Sen jälkeen kypsennä uunissa 175-astetta 10-minuuttia kypsäksi. Maku ylläti meikäläisen täysin, sienet antoi ihan mahtavan lisäsilauksen ja toimii riistan kanssa kuin junan vessa.

Allekirjoittanut...
Kastikkeeksi tein todella yksinkertaisen mutta äääärimmäisen maukkaan rosmariini-voi kastikkeen ja siinähän nimi kertoo kaiken, eli voin kanssa ei leikitä vaan käytetään.

                                  Ainekset
     1prk/2dl Demi-glase kastikepohjaa (saa kaikista ruokakaupoista)
     2dl punaviiniä
     200g voita
     1oksa tuoretta rosmariinia
     1tl suolaa

Laita demi, punaviini ja rosmariini kattilaan ja kiehauta. Laita levy ykköselle ja anna olla pari tuntia niin että lientä ei ole enempää kuin muutama ruokalusikallinen. Ota rosmariininoksa pois.(itse siivilöin)
lisää suola ja voi ja sekoita sauvasekoittimella paksuhkoksi kastikkeeksi. Valmis ja voin kertoo että ei petä ketään tämä soosi.


Siinä niitä nyt on
Juurekset oli vain porkkanaa ja selleriä, leikkasin kuutioiksi ja keitin melkein kypsäksi. Lopuksi paistoin voissa pannulla;) taas voita.
Pihviin käärin pekonin ympärille ja paistoin pannulla värin ja uunissa loppuun(on se huono uuni niin kesti 175-astetta noin 12minuuttia ja oli täydellinen mediumpihvi (uunin jälkeen kiedoin folioon noin 5minuutiksi)


Lisänä pihvin päällä oli vielä haudutettua punasipulia. 3 punasipulia kattilaan, 1 lihaliemikuutio ja 1 rkl fariinisokeria ja 1dl punaviiniä päälle ja antaa muhia kannen alla noin tunti.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

OLI USKOMATTOMAN HYVÄÄ!!!! vieläkin tulee vesi kielelle!!! NAM!! - ilona