Parhaassa seurassa, mahtavissa maisemissa maistuu hywä kala, näin tänään;)
Kokonainen korjolohi oli tänää, minkä fileoin. Leikkasin annospaloiksi, tuli vissii 7 palaa. Seuraksi teon lämmintä perunasalaattia ja kermaviilikastiketta. Kermaviilisååsi on helppo, 1prk kermaviiliä, 0,5 pnt persiljaa, 0,5 pnt kevätsipulia, 1tl hunajaa, 1tl suolaa, ripaus pippuria.
Perunasalatti, 200g uusia pottuja(keitin fenkolin varsien kanssa), 1 fenkoli, 100g kesäkurpitsaa, 1pnt romaine-salaattia, 0,5 pnt kevätsipulia(koko puntin sipulit myös), 0,5pnt rucolaa, 50g voita, 1dl valkoviiniä, suolaa ja pippuria maun mukaan. Kaikki paitsi vihreät ja viini pannulle paistumaan ja annetaan ruskistua, sitten salaattit, yrtit ja viini ja pieni pyörättys. Valmis!!
Kalan paisto on helppoo, kuumalle pannulle tilkka öljyä ja kalat nahkapuoli alaspäin siihen. Annetaan olla hetki ja heitetään voita n30g mukaan. Kalat voi olla melkein kypsäksi asti nahka alaspäin, sitten käännetään lihapuoli pannuun ja paistetaan puolisen minuuttia. Sattu oleen jokirapuja jääkaapis ni heitin koristeeks;)
Oli vaihteeks kiwa syödä muutakin ku kilo lihaa iltapalaks;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti