lauantai 5. toukokuuta 2012

kana-vuohenjuusto crostinit

Oliskohan nää ollu uutenavuotena yhtenä ruokana, vähän on käpysen näkösiä kun ei mitään vihreetä ees koristeena, mutta maku oli hyvä. Tulihan näissäkin tehtyy vähän turha työtä kun tein kaks eri tapenadea(sellasta oliivitahnaa).
                                                            Vihreä tapenade
                                                      50g vihreitä oliiveja(kivelliset aina parempia)
                                                      1 valkosipulin kynsi
                                                      vajaa ruokalusikallinen kapriksia
                                                      1tl sitruunamehua
                                                      0,5dl oliiviöljyä
                                                      0,5tl oreganoa
                                                      suolaa ja pippuria

                                                      Musta oiiivimössö
                                                     50g mustia oliiveja (kivelliset parempia jos jaksaa kivestää ne pois ;)
                                                     1valkosipulin kynsi
                                                     1rkl oliiviöljyä

                                                    Lisäksi tarvitsee
                                                    1 patonki
                                                    4-5 tomaattia
                                                    1iso tai pari pientä pötköö vuohenjuustoa
                                                    1 paketti kanankoipia


Homma menee näin. Kypsennä etukäteen kanankoivet ja revi lihat irti. Sekoita vihreä tapenade kanojen kanssa ja anna maustua ainakin tunti. Leikkaa patonki ohuiksi siivuiksi uunipellille. Pirskottele päälle hieman oliiviöljyä ja suolaa ja paista 200-asteisessa uunissa noin 4minuuttia. Asettele kana leivän päälle. Sitten tomaatti ja vuohejuusto. Vuohenjuuston päälle vielä mustaa oliivimössöä ja käytä nopeasti uunissa ennen tarjoilua. Jos tosiaan haluaa vähän elegantimman näköstä niin esim jos vadille laittaa niin rucolaa vois heitellä niskaan niin jo kelpaa.

Ei kommentteja: