maanantai 30. huhtikuuta 2012

Suklaakonvehteja

Saatiin viikonloppuna mahtava lapsenvahti ja pakkohan se oli miettiä, millä voisi kiitoksen esittää ja omatekemät jututhan on parhaita vai mitä ;)? Eli konvehtiä pistin tulemaan.
Tein kolmea erilaista konvehtia Tummasuklaa-kirsikka, valkosuklaa-karpalo ja marsipaanisuklaa.

Aloitetaan marsipaanikarkeista, kun niistä nyt jotain kuvaakin tuli otettua. Eli leikkasin marsipaanista vaan tuollaisia möykkyjä. Kokeilin sekoittaa suklaamassaa liikaa voita ja kermaa tällä kertaa niin jäivät vähän löysiksi. Luulenkin, että parhaan lopputuloksen saa pelkällä suklaalla. Eli osta tummaa suklaata (vaikka 73%) ja sulata se varovasti kattilassa. Dippaa marsipaanit massassa ja laita valumaan ritilän päälle. Anna kovettua ja sulata valkosuklaata kattilassa. Laita se pursotinpussiin ja tee mahdollisimman pieni reikä. Vetele päälle koristeeksi muutama viiva.


Tummasuklaa-kirsikka
Ainekset
200g Tummaa suklaata (itsellä oli 100g73%marabou ja 100g 86% marabou)
0,5dl kuohukermaa
30g voita
2rkl mustaherukkahyytelöä(tähän käy kaikki hyytelöt tai hillot mitä ikinä keksiikin)
Muutama sokeroitu kirsikka
Eli laitoin suklaat, voin ja kerman kattilaan. Annoin sulaa ja äkkiä hyytelö sekaan. Nopea sekoitus vispilällä ja äkkiä pursotinpussiin. Olin valmiiksi levittänyt karkkipaperivuokia ja pursottelin massan niihin. Keskelle kirsikkaa koristeeksi.


Valkosuklaa-karpalo

130g valkosuklaata
20g voita
2rkl Kermaa
2rkl kuivattua karpaloa (hienoksi leikattua)
Sama homma tässä, eli nopea sulatus kattilassa ja leikatut karpalot sekaan. Pursotinpussiin ja karkkivuokaan. Koristeeksi lisää karpaloa. NAM





Ei kommentteja: